TOT EN MET DINSDAG 20 APRIL A.S. IS DE OOSTERKERK GESLOTEN *

 

In verband met de landelijke verlengde lockdown is de Oosterkerk gesloten tot en met dinsdag 20 april a.s. Hierdoor komen automatisch de reserveringen in ieder geval tot en met 20 april a.s. te vervallen.

 

Met deze maatregel wil de Protestantse Gemeente Hoogeveen de maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en meehelpen om de reisbewegingen en de contactmomenten tussen mensen tot een minimum te kunnen beperken.

Wij snappen dat deze lockdown-maatregelen niet leuk zijn. Maar we moeten met z’n allen door deze strenge maatregelen heen, zodat we hopelijk de maatregelen weer snel kunnen versoepelen.

 

* Er zijn wel 4 uitzonderingen:

  • Het is wél mogelijk om voor een uitvaartplechtigheid of trouwplechtigheid de kerkzaal te gebruiken.
  • De erediensten worden online gehouden. Alleen voor mensen die géén toegang hebben tot het internet blijft de mogelijkheid om in de kerkzaal de eredienst bij te wonen.
  • Op de woensdagochtenden is er  tussen 10.30 uur en 12.00 uur voor diegene die daar behoefte aan hebben, gelegenheid om een kaarsje aan te steken en even stil te zijn. Ook zal er iemand van de pastoraatsgroep aanwezig zijn om een luisterend oor te bieden.
  • Wanneer het niet mogelijk is om kerkelijke vergaderingen online te houden, kan onder strikte voorwaarden deze in het gebouw te houden. Hiervoor moet - ook als is de vergadering al eerder gereserveerd - een (hernieuwde) reservering worden aangemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.